Contact & support

Adres

Blankenstein 148a
7943 PE Meppel

Telefoonnummer: 088-1186444

Email: info@blunetworks.nl

Niet leesbaar? Verander tekst

Contact & support

Onze historie

December 2009 ontstaat er een idee, het idee om in plaats van de dure producten van de gevestigde orde aan te bieden aan eindklanten, zelf als provider te starten. Nog in de opstartende fase komt er een telefoontje binnen, of wij voor het eind van 2009 1500 nummers kunnen overnemen op cps/wlr.
De afspraken worden op een bierviltje opgeschreven en De Nederlandse Telecom Maatschappij is geboren. Ons doel: “goedkoper bellen mogelijk maken”.

Na de eerste vliegende start met 2 resellers zijn wij snel gaan professionaliseren.  Een jaar na de start wordt InfraOrders geïntroduceerd, onze eigen invoer portaal met een live koppeling met het KPN-systeem.
InfraOrders betekent een portaal waarin onze partners en resellers zelf hun aanvragen kunnen verwerken, een WIP-check kunnen doen en tevens direct een CRM-systeem tot hun beschikking hebben.

De eerste jaren ligt onze focus volledig op traditionele telefonie aanbieden via cps en wlr.
Dit verandert in 2012, de eerste testen met VoIP bellen vinden plaats in de eerste maanden van 2012 en de eerste klant op Hosted telefonie is juni 2012 een feit.
Inmiddels, ruim 4 jaar later, kunnen wij u trots melden dat wij gebruik maken ons eigen volledig redundant uitgevoerde netwerk voor VoIP bellen en al ruim 75.000 gebruikers hebben mogen aansluiten.

In dezelfde periode dat wij starten met VoIP zijn wij op zoek gegaan naar een partij welke ons kon aanvullen op het gebied van de benodigde internetverbindingen. Deze partner hebben wij halverwege 2012 gevonden in Next Gen Networks, met wie wij nog steeds een uitstekende samenwerking hebben en daarnaast onze dochteronderneming is geworden.

De volgende jaren worden besteed aan de verdere professionalisering van het bedrijf en de kwaliteit van de geboden diensten. Verbindingen worden redundant uitgevoerd, kwaliteit checks ingevoerd en samenwerkingen versterkt. Eind 2015 zijn wij het jasje De Nederlandse Telecom Maatschappij ontgroeid, besloten wordt om per 1 januari 2015 verder te gaan als BLU Telecom.  Naar onze mening vormt BLU een modernere en een meer aansprekende naam, die aansluit op onze ambitie om samen met onze partners een landelijke naamsbekendheid op te bouwen.

In 2015 en 2016 hebben wij hard gewerkt aan uitbreiding van onze diensten. Er wordt onder andere een portaal geïntroduceerd voor de eindklanten. Op telecomgebied starten we met Vast-Mobiel integratie, Blu CTI en Web RTC. Op het gebied van data worden grote stappen gemaakt met betrekking tot IP-VPN, (BGP) Redundancy en de monitoring.

In het derde kwartaal van 2016 wordt opnieuw besloten dat de huidige naam, BLU Telecom, niet meer past. We bieden immers zoveel meer dan enkel telecom en zijn uitgegroeid tot een full serviceprovider op het gebied van zowel telefonie als data. Per 1 januari 2017 zijn wij verder gegaan onder de naam BLU Networks.

Terug